Pyhän Mikaelin liturgisen seuran tapaamiset
ja keskinäinen yhteydenpito

Keskinäinen jakaminen

Liturgisen seuran toiminnan ytimessä on keskinäinen jakaminen ja toistemme tukeminen. Rohkaisemme toisiamme ja jaamme kokemuksia. Olemme verkosto ja yhteisö, jossa on lupa oppia, kokeilla ja myös epäonnistua. Kaiken keskiössä on Jumalan rakkaus: olemme veljiä ja sisaria, saman ruumiin jäseniä kasteen perusteella. Kristittyinä olemme yhteisellä matkalla kohti riemuitsevaa, taivaallista kirkkoa ja Karitsan juhla-ateriaa. Meitä yhdistävät Kristus ja kilvoittelu hänen ominaan sekä korkeakirkollinen spiritualiteetti.

Moni seuran jäsen on saanut kohdata spiritualiteettinsa kummastelua, torjumista, syytöksiä tai jopa tuomitsemista vanhojen epäekumeenisten viholliskuvien varjolla. Tahdomme alleviivata: et ole yksin, outo tai kummallinen! Korkeakirkollinen spiritualiteetti ei ole vierasta tuontitavaraa vaan myös Suomen ev.-lut. kirkon rikasta perintöä.


WhatsApp

Seuran keskeisin yhteydenpitoväline on WhatsApp. Seuran tiedotukselle on oma ryhmänsä ja keskustelulle omansa. Liittyäksesi ryhmiin ota yhteyttä Heikkiin tai Emilianaan. Huomaathan, että WhatsApp-ryhmään liittyminen edellyttää puhelinnumerosi jakamista kaikille muille ryhmässä oleville.

Ryhmän keskusteluissa on tähän mennessä käsitelty lähes kaikkea liturgiaa koskevaa maasta taivaaseen: vinkkejä, mistä hankkia liturgista välineistöä, toimitusten teologiaa, konsekraatiokelloa... Ryhmään ovat tervetulleita kaikki kiinnostuneet, maallikot ja virkaan vihityt, työntekijät ja seurakuntalaiset.

Seuran tapaamiset

Seura järjestää tapaamisia muutaman kerran vuodessa. Tapaamisista ilmoitetaan Whatsapp-ryhmässä ja kotisivuilla kalenterissa. Tapaamisten yhteyteen voi sijoittua seminaareja, työpajoja ja messun tai rukoushetken viettämistä. Olennaisessa osassa on kuitenkin myös aterioiminen yhdessä (omakustanteisesti) ja keskinäinen jakaminen kasvotusten.

Etäkahvit

Kerran kuukaudessa seura tapaa etäkahvien parissa. Tarkasta päivä, ajankohta ja liittymislinkki kalenterista!